Experienta mea cu Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid



Pfiu, am obosit numai scriind titlul:))

In martie mi-am comandat cele doua produse pe care le vedeti in imagine de la Epurica. De ce? Pentru exfoliere, pentru minimizarea porilor, pentru reglarea sebumului si normal pentru hidratare.
Am ales varianta lichida pentru ca sincer nu am vrut sa imi incarc tenul cu un produs in plus, am o pepiniera de sebuum. Probleme cu hidratarea nu prea am avut asa ca am ales o crema usoara cu SPF. Am ales un factor de protectie mai mic pentru ca Oxybenzone in concentratii mari poate provoca reactii adverse, iritatii.

Tenul meu este foarte gras, am puncte negre, pori dilatati si ocazionalele cosuri o data de doua ori pe luna.

Va spun pe scurt despre BHA, pentru ca s-a tot vorbit in blogosfera despre el si nu vreau sa va plictisesc.
Pielea se regenereaza constant, celulele moarte sunt inlocuite cu cele noi 24/24; celulele noi se formeaza la baza epidermei si isi fac loc spre suprafata, schimbandu-si forma in timpul procesului de inlocuire.
Noi ajutam pielea prin inlaturarea straturilor moarte. Una din metode este exfolierea chimica. Se numeste chimica, insa sensul nu este acela cunoscut negativ la care ne gandim cand auzim cuvantul. Denumirea se refera la reactia care se produce in interiorul epidermei.

In general BHA-ul este recomandat pentru persoane cu ten gras, probleme cu porii dilatati, cosuri, puncte negre, pete. BHA-ul este solubil in ulei doar, ceea ce inseamna ca nu poate fi spalat de pe fata, el actioneaza in timp, ramanand in epiderma. Ingredientul "minune" din exfoliant este acidul salicilic (nu e aspirina propriu zisa). Despre beneficiile acidului salicilic se stie ca ajuta la reducerea roselii si umflaturiilor, deschide porii, astfel incat ranile se pot vindeca mai usor, poate fi utilizat si pentru alte afectiuni ale pielii precum negii, bataturile, matreata, reducere a acneei, a liniilor fine sau a petelor de culoare.

Cum se utilizeaza? Eu pun pe discheta demachianta atat produs cat marimea unui bob de mazare. Am incercat mai mult insa senzatia de piele stransa a fost prea pregnanta. Cu cantitatea respectiva imi curat fata, dau maxim de doua ori in acelasi loc pentru ca iar, usuca pielea. Totusi nu uitati sa va demachiati si sa va spalati fata in prealabil. Apoi, dupa 5-10 minute aplic crema. Dupa cum va spuneam mai sus, BHA nu se inlatura de pe fata, el trebuie lasat sa actioneze.
L-am folosit initial in fiecare seara, apoi l-am rarit la o zi da, o zi nu iar in prezent il folosesc o data pe saptamana.
Daca doriti sa il folositi in timpul zilei e foarte important sa folositi factor de protectie pentru ten. Acidul salicilic sensibilizeaza tenul si expunerea la soare dupa aplicarea lui poate cauza pete sau iritatii.

Motivul pentru care il folosesc doar o data pe saptamana este faptul ca imi usuca exagerat tenul. Asta nu inseamna ca nu e bun ci doar ca am nevoie de o concentratie mai mica. Intentionez sa imi iau BHA 1% pe viitor sau un AHA.

Efecte pozitive se vad. Porii mi s-au micsorat, tenul s-a uniformizat, arata mai sanatos, luminos, iar punctele negre sunt mult mai putin vizibile. De disparut nu au disparut si nici nu au cum sa dispara atata timp cat porii mei sunt in continuare deschisi si colecteaza sebuum. Asa ca nu va asteptati la o disparitie a lor daca aveti aceeasi problema.
Mentionez ca am fost in prealabil si la cosmetica pentru extractie, asa ca varabila asta iese din discutie.
Am primit complimente pentru tenul meu si sunt multumita de produs pana acum.
Din pacate mi-a descuamat pielea destul de mult, ceea ce inseamna ca e prea mult acid salicilic pentru nevoile mele, asa ca am rarit aplicarea lui.
In ceea ce priveste sebumul, aici pot spune ca nu a avut nici un efect. 

In schimb am inceput de doua saptamani sa aplic BHA pe spate, unde am de ceva vreme probleme cu pustulele. Efectul e nemaipomenit. Peste noapte cosurile se micsoreaza considerabil. Pana acum am folosit Brevoxyl, care mi-a tinut in frau eruptiile insa nu indeajuns. Nu vreau sa ma grabesc, insa mi se pare ca BHA-ul ajuta enorm, chiar mai mult ca Brevoxylul. Va voi povesti peste o luna, doua mai multe.

Am mai observat de asemenea ca fondul de ten se aplica nemaipomenit acum pe ten, lucru ce il atribui cu siguranta BHA-ului pentru ca altceva nou nu am introdus in rutina mea.

Pretul este de 23 euro. Putin piperat insa in trei luni de zile am folosit un sfert din produs, inclusiv i-am dat o mostra din el si mamei, mostra care a tinut-o 3 saptamani. Deci costul se amortizeaza cu timpul.

Cu siguranta voi mai cumpara pe viitor un produs de exfoliere chimica pentru ca isi fac treaba excelent, rezultate se vad iar tenul meu nu a aratat niciodata mai bine.

Etichete: