24 ianuarie 2016

Bătălia bureţilor "minune"

 Welcome back ladies,
 
     Este sfârșit de weekend și am ajuns și aproape de sfârșitul lunii Ianuarie...unde fuge timpul așa repede și de ce nu s-a introdus încă a-3-a zi liberă ?? Mereu mă trezesc târziu în weekend și lenevesc în pat iar duminică cine face curat forțat și întârzie cu postările? M-am gândit la postarea de azi de aproape o lună și abia acum am apucat să fac pozele.
 
     Deși sunt fană înfocată a pensulelor pentru aplicarea fondului de ten, am în arsenal și doi bureți "minune", alternative pentru faimosul Beauty Blender : varianta de la Sephora ( pe care nu o găsesc nici pe site-ul lor momentan ca să vă pot spune denumirea ) și cel de la Real Techniques, Miracle Complexion Sponge. Ambele sunt în jurul sumei de 40 de lei ca și preț. Pe cel de-al doilea îl găsiți în Debenhams, în malluri (l-am văzut în Plazza și în Vitan) sau de pe Makeup Shop.
 
     Așa arată ele după ce le-am udat. Puteți vedea că Miracle Complexion Sponge este mult mai mare.








Uscate:


Ude:





    Să spunem că sunteți ca mine și nu vreți să dați așa mulți bani pe un Beauty Blender și nici nu vreți să încercați toate alternativele chinezești sau să așteptați săptămâni până vă vin de pe site-uri din afară. Pe care îl luați?
 
    Primul pe care l-am încercat a fost cel de la Sephora și trebuie să vă spun că am fost foarte dezamăgită de faptul că nu se mărește aproape deloc. Din această cauza și din cauza faptului că are banda aceea pe mijloc suprafața cu care pot aplica fondul de ten este destul de mică și pierd mult mai mult timp pentru a acoperi toată fața. Este un pic prea tare și, deși nu vă gândiți că o să vă învinețiți fața de la el :)), nu e cea mai confortabilă senzație.
 
    Vârful nu este foarte ascuțit, deci nu este cel mai potrivit pentru zonele dificile cum ar fi în jurul nasului. Îmi place în schimb să îl folosesc pentru concealer, sub ochi.
 
    Dintre cele două are porii mai mari, cu toate astea nu înghite foarte mult fond de ten, îl prinde în pori și îl distribuie uniform . Prima aplicare arată așa: 


    După cum vă ziceam, e nevoie de mai multe tapotări ca să uniformizeze iar acoperirea este mică spre medie.


     Miracle Complexion Sponge își dublează mărimea după ce este udat, este foarte moale, nu deranjează deloc, este o plăcere să îl folosești.  I se face reclamă la faptul că are 3 părți utilizabile, cea rotundă pentru tapotarea fondului de ten pe față, partea plată pentru concealer și zonele din jurul nasului iar vârful ascuțit este bun pentru acoperirea zonelor cu probleme, ceea ce și face. Are porii foarte mici, cu toate astea mi se pare că înghite mai mult fond de ten ca cel de la Sephora.
    Metoda pe care o folosesc este să întind fondul de ten cu o pensulă normală, fără să îl amestec și apoi să tapotez cu buretele. Rezultatul final este o acoperire mică, uniformă, airbrushed. Ce îmi place este că poți să reaplici un al doilea strat fără a încărca fața.    
    Folosit fără a întinde înainte fondul de ten cu aceeași cantitate acoperă o zonă mai mică:

 
     Revenind la întrebarea "pe care să îl cumpărați" eu aș opta pentru Miracle Complexion Sponge. Deși are un minus pentru faptul că e nevoie de mai mult fond de ten per total primește mai multe puncte pentru aplicare și suprafața mai mare.
 
     Ambele sunt ușor de spălat, încă nu s-au pătat însă dacă nu le  spălați după fiecare utilizare e posibil ca la un moment dat să nu mai iasă fondul de ten de pe ele.
 
    Sper că ați avut parte de un sfârșit de săptămâna frumos și ne reauzim săptămâna viitoare. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu